Laserskjæring er en kraftfull, rask og nøyaktig skjæreteknikk med lite behov for etterarbeid på ferdige emner. IMS laser har maskiner med stor kapasitet, og nøyaktig laserskjæring i små og store format, som sikrer effektiv produksjon og resulterer i kvalitetsprodukter.

Laserskjæring benyttes for skjæring av stål, syrefast og aluminium. Vårt største plateformat er 8×3 meter. I motsetning til vannskjæring er laser svært effektivt. Med Norges kraftigste laser kan vi skjære både syrefast og stål opp til 25 mm. Med vår topp moderne software-pakke oppnår vi makismal utnyttelse av plateformatene.

Laserskjæring med kraft og presisjon
Fra store metallplater skjærer våre kraftige og effektive CNC-styrte maskiner ut prototyper og produkter i små og store serier med stor nøyaktighet. Skjæreflatene blir helt vinkelrette og med fine og nøyaktige snitt som gir minimalt med etterarbeid i form av sliping av skjæreflatene.

Norges største laserbord
Vi har maskiner som kan håndtere store serier gjennom døgnkontinuerlig produksjon.
Våre laserskjærere skjærer 20 mm stålplater opp til 8×3 meter plateformat. Rustfritt og syrefast 25mm utføres med plasma kutting og rustfritt og syrefast 20 mm utføres med vanlig kutting, aluminium opp til 15 mm.

Laserskjæring med stor kapasitet
Kombinasjonen av moderne maskinpark og stor kapasitet gjør IMS laser i stand til å levere komplekse konturer med riktig kvalitet, innenfor avtalt tid og til konkurransedyktige betingelser.

Prototyp og små serier
Laserskjæring egner seg til prototyper og nullserier grunnet korte omstillingstider og fleksibel teknologi. Teknologien og automatikken bak maskinparken til IMS gjør den også aktuell ved store serier. Vi leverer alt fra små deler for møbelindustrien til store syrefaste flenser for offshoreindustrien.

Laserparken til IMS er moderne og har stor kapasitet. Maskinparken har mulighet for ubemannet produksjon noe som er med på å gjøre oss svært konkurransedyktig på pris og leveringstid. På grunn av store leveranser til egne produkter vil våre kunder nyte godt av gode innkjøpspriser. Vi har til en hver tid over 500 tonn stål tilgjengelig i våre lagre. Du som kunde vil nyte godt av stordriften gjennom bredt utvalg, kort leveringstid og gunstige priser.

LVD impuls 8030-5kw laser
Maskinen er utstyrt med to vekslebord, hurtigbytte av linse, kollisjonsbeskyttelse, laserøye, kapasitive høydesensorer, høytrykk-skjæring, NC fokus og 5KW laser. Denne kan skjære plater opp til 8x3m med høy produktivitet og stor fleksibilitet.

Maksimale tykkelser
Stål: 25 mm
Rustfritt: 15 mm
Aluminium: 12 mm

Bystronic Bystar / Bycell / Bytrans 4020-6kW plate laser med høtlager
Bystronic Bystar er utstyrt med cut kontroll, Cross Jet, munn-stykke rengjøring, laserøye, kapasitive høyde-sensorer og en 6KW laser.
Maskinen har integrert Bycell høytlager, med 47 kassetter og maks kapasitet på 235 tonn, og en Bytrans for automatisk av- og pålessing av materialer fra høytlager. Dette gjør maskinene velegnet til døgnkontinuerlig produksjon. Maks plateformat er 4×2

Maksimale tykkelser
Stål: 25 mm
Rustfritt plasma cut: 25 mm
Rustfritt vanlig cut: 20 mm
Aluminium: 15 mm